Welcome to thatlinuxbox.com Sunday, June 16 2019 @ 09:18 PM UTC

Museum Server Racks - Part 3

  • Monday, April 21 2008 @ 05:16 PM UTC
  • Contributed by:
  • Views: 4,369
Fun Stuff @ Work

Share
  • Google Plus
  • Facebook
  • Twitter
  • Reddit
  • LinkedIn
  • Digg

We have cooling!



The first server has been installed:




We also have a server rack in one of the upstairs collection rooms. We just finished moving a compute cluster that performs phylogenetic analysis from our old building into this new server rack.

Unfortunately we ran into a problem. It seems that the network cabling contractors ran their certification tests before they finished labeling the back of the patch panels. Some of the ports of our brand new installation do not work! This has been fairly discouraging, but the issue should be resolved soon.







Here you can see our cable management efforts. This is a nice, clean installation that will be easy to maintain over time.

Museum Server Racks - Part 3 | 1 comments | Create New Account

The following comments are owned by whomever posted them. This site is not responsible for what they say.

  • Museum Server Racks - Part 3
  • Authored by: Dan Stoner on Thursday, April 24 2008 @ 01:23 PM UTC
It turns out that only the main server space with four racks had the trouble of the contractors mucking with the wires after they ran the certification tests. We have not yet heard of a resolution path for this issue.

The individual rack upstairs had a completely different problem that our campus network engineers believe is some kind of Cisco bug in the VTP Pruning feature. The workaround in place is to turn off VTP Pruning.

The symptoms of the VTP Pruning issue:

1. The server randomly loses connectivity (ability to ping or be pinged). IP connectivity usually comes back on its own withing 10 minutes to an hour

2. Unplugging the network cable and plugging it back in causes the server to lose its ability to ping the Default Gateway. However during this time the server can ping other hosts on the same subnet. Network capture shows arp requests going out but the server never gets a response from the gateway.


Our new server spaces have had a rough start but we hope to have all of these issues behind us in a few weeks.
[ # ]

User Functions

Login

Connect

thatlinuxbox.com is the home of Dan Stoner's Personal Blog, Photos, and More (opinions, rants, techno-babble, and possibly a few useful tidbits of knowledge).

Questions or Comments about this site? Contact danstoner _ at _ gmail.com.

RSS Feed for this blog

Other places to find me on the web:

Twitter

LinkedIn

dailymile

GitHub

Visit Dan Stoner's profile on Pinterest.

Support This Site

If you like something that you find on this site, please consider making a purchase through one of the links below or sending me an item from my Amazon Wish List.


If you can't speak for yourself, your Road ID will.


Altra Zero Drop Footwear
10% Off and Free Shipping!

10% Off and Free Shipping!
(Discounts will become visible during Checkout)


The Clymb


Awesome VPS hosting by Linode.com